Младежите са финалисти в конкурса Устойчива и иновативна мобилност в градовете

...
Младежите са финалисти в конкурса Устойчива и иновативна мобилност в градовете
Коментари Харесай

16 младежи от Русенско ще посетят Европейския парламент в Брюксел

Младежите са финалисти в конкурса „ Устойчива и новаторска подвижност в градовете – думата имат младите “

Общо 16 младежи от Област Русе завоюваха опцията да посетят персонално Европейския парламент в Брюксел като финалисти в състезанието „ Устойчива и новаторска подвижност в градовете – думата имат младите “. Състезанието се организира по самодейност на българския евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков в партньорство с Русенски университет „ Ангел Кънчев “. Победителите в състезанието ще посетят Европарламента в белгийската столица в интервала 9-11 ноември, предава .

В конкуренцията участваха 14 тима от възпитаници, навършили 16-годишна възраст, студенти, докторанти и млади учени от образователни заведения на територията на Област Русе. Под управлението на наставник – преподавател или учител, те показаха 3-минутни видеоматериали с хрумвания и оферти за политики и ограничения за възстановяване на градската подвижност и за повишение ангажираността на обществото с тематиката.

В оспорваната конкуренция първите 5 екипа получиха доста близки оценки от журито. С максимален брой точки се класира тим „ Мобайлър “ от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “, който предложи оптимизация на транспортната мрежа в град Русе благодарение на мобилното приложение „ Мобайлър “.

Веднага след спечелилите журито подреди истинския видеоматериал на група докторанти от Русенския университет. Тяхното предложение за повишение сигурността на придвижването в градовете беше обвързвано със основаването на „ Училище за възрастни “, в което деца образоват родители.

На трето място се класира тим “LANK ” с участници от МГ „ Баба Тонка “ и СУ „ Христо Ботев “, които показаха няколко хрумвания за повишение на устойчивостта и възстановяване на транспортната система в градовете, измежду които внедряването на мобилното приложение “LANK ”.

Безапелационен победител на публиката стана тим “Born to Win ” от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ Русе, които също дадоха забавни оферти за устойчива и ителигентна подвижност в градовете, свързани с доставка на колета с дронове, автентично оборудване за справяне със тапите, популяризация на електрическите автомобили и изобразяване върху транспортните средства на градския превоз.

Отборите презентираха своите видеа пред петчленно експертно жури в състав проф. доктор Велизара Пенчева – Русенски университет „ Ангел Кънчев “, ст. инсп. Стилиян Станев – бранш „ Пътна полиция “, ОДМВР – Русе, Десислава Тодорова – „ Моторета Груп “, Ростислав Кандиларов – Сдружение „ Вело-Русе “ и Андрей Новаков

С признателност за ентусиазма и творчеството на всички участници журито в състезанието даде обещание да показа всички препоръчани в състезанието хрумвания на Община – Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР